Norge tapetserte pallen på tremila

Marit Bjørgen, Therese Johaug og Kristin Størmer Steira gikk fra konkurrentene på OL-tremila og tok medaljene i nevnte rekkefølge.

De tre norske gikk sammen i front hele rennet og satte opp en fart de andre orket å følge bare den første mila. Siden fikk de en luke som fort ble veldig stor, og resten av rennet handlet bare om hvordan de norske skulle fordele medaljene mellom seg.

De norske droppet begge mulighetene til å bytte ski i påskeværet som var tilbake i Roza Khutor lørdag, først ved 10 og deretter ved 20 kilometer. Det var ventet at de kom til å ta seg tid til skibytte en mil før mål, men de skøytet rett videre selv om de da hadde 50 sekunders forsprang til nærmeste konkurrent.

Det skapte ingen dramatikk. Bjørgen avgjorde spurten mot Johaug om gullet etter at Steira måtte slippe rett før stadion. Ett minutt og 21 sekunder etter Bjørgen gikk finske Kerttu Niskanen inn til fjerdeplass.

Heidi Weng ble nummer 19, slått med 2.40 minutter.

Med tre norske på seierspallen er Norge oppe i 11 gull og 25 medaljer i Sotsji-OL. Det er nest beste gullfangst (to bak Salt Lake City) og medaljefangst (en bak Lillehammer) for Norge noensinne. (©NTB)

Mer innhold fra TV 2