Canada kneblet USA i semifinalen

Jamie Benn scoret tidlig i 2. periode, og Canada kneblet USA hele kampen. Dermed er canadierne klare for en ny OL-finale i ishockey.

Canada vant dobbelt OL-gull i en av sine favorittidretter, curling. Bragden kan gjentas i selve favorittidretten, ishockey. Torsdag hentet kvinnene sitt gull. Mennene møter Sverige i finale søndag.

USA var ute etter revansj for finaletapet i Vancouver for fire år siden, men fikk aldri inn en eneste scoring bak keeper Carey Price.

Etter å ha imponert tidligere i turneringen dominerte USA begynnelsen av fredagens semifinale, men etter hvert koblet Canada grepet og virket å ha full kontroll selv om det ble med den ene scoringen.

Benn scoret etter pent veggspill med backen Jay Bouwmeester etter 1.41 i midtperioden. Nå øyner canadierne sitt første OL-gull i ishockey vunnet utenfor Nord-Amerika siden Oslo-lekene i 1952.

– Vi ønsket å trykke dem tilbake og kontrollere kampen. Jay vartet opp med en utmerket pasning, og jeg fant en åpning og plasserte pucken i nettet, sa matchvinner Benn. (©NTB)

Mer innhold fra TV 2