Tredobbelt fransk i skicross

Franske utøvere tok alle medaljene i skicross for menn, med Jean Frederic Chapuis som mester. Didrik Bastian Juell endte på 15.-plass.

Chapuis, Arnaud Bovolenta og Jonathan Midol tok medaljene etter en finale der canadiske Brady Leman måtte gi tapt for den franske overmakten.

Juell overbeviste da han som eneste nordmann tok seg videre fra første utslagsrunde. I kvartfinalen kjempet han om semifinaleplass helt til siste hopp, men falt i nedslaget og ble utslått.

Juell var en stund på 2.-plass i kvartfinaleheatet, men han ble passert av Florian Eigler. I forsøket på å innhente tyskeren fikk han for mye høyde i det siste hoppet. Det ble dagens lengste hopp, og Juell passerte mål liggende etter å ha falt.

– Jeg måtte prøve. Hvis jeg var bak på målhoppe, skulle jeg bare «gunne på». Enten blir det sykehus eller videre til neste runde, sa Juel til TV 2. Speaker utropte ham spøkefullt til dagens «Big Air»-vinner, og han slapp sykehusbesøk.

I åttedelsfinalen fikk 23-åringen ingen god start i åttedelsfinalen og var lenge sist i heatet, men med en smart manøver i en sving kjørte han forbi konkurrentene og inn til heatseier. (©NTB)

Mer innhold fra TV 2