Kroos-perle da Bayern tok første stikk

Et brent straffespark og en utvist keeper gjorde det vanskelig for Arsenal mot giganten Bayern München. Tittelholderen vant 2-0 på bortegress i den første kampen i mesterligaens åttedelsfinale.

Arsenal raste ut av startblokkene hjemme i London, men skulle etter hvert bli rundspilt i onsdagens storkamp. Toni Kroos scoret med et vakkert langskudd, mens innbytter Thomas Müller headet nådeløst inn 2-0 minutter før slutt.

Arsène Wenger serverte en bombe fra start da han valgte 21-årige Yaya Sanogo som ensom spiss. Franskmannen må trolig tåle krass kritikk etter at han aldri slapp Olivier Giroud eller Lukas Podolski til i jakten på en utligning.

Særlig bedre ble ikke situasjonen av at Arsenal misbrukte sin gylne mulighet til å ta ledelsen etter åtte minutter. Mesut Özil ble tatt i Bayern-boksen av Jerome Boateng og tok straffesparket selv. Det utnyttet han elendig ved å sette ballen nesten rett på barndomskameraten Manuel Neuer.

Etter straffemissen tok gjestene mer og mer over kampen. Et par gode muligheter ble misbrukt før Arsenal-keeper Wojciech Szczesny gjorde en tilsynelatende skjebnesvanger inngripen i det 37. minuttet.

Arjen Robben ble lekkert lobbet fri av Kroos og ble hektet av Szczesny i forsøket på å få kontroll på ballen. Dommer Nicola Rizzoli dømte straffe og viste ut polakken. Men venstreback David Alaba beholdt spenningen ved å sende ballen i stolpen fra ellevemeteren. (©NTB)