Canada slet seg til storkamp

Canadas NHL-stjerner pepret Latvias mål, men Kristers Gudlevskis reddet skudd etter skudd. Til sist fikk tittelforsvareren inn målet som ga 2-1-seier i OL-kvartfinalen.

Dermed er det klart for et revansjoppgjør for OL-finalen i Vancouver. USA har imponert mer enn canadierne så langt i turneringen og feide Tsjekkia av isen med 5-2 onsdag.

Ingen hadde trodd at Canada kom til å slite så mye for å sende Latvia ut av turneringen. Laget vant skuddstatistikken 57-16, men Gudlevskis frustrerte storfavoritten med storspill og 55 redninger.

Patrick Sharp ga canadierne ledelsen i første periode, men to minutter senere utlignet Lauris Darzins. Deretter stengte begge keepere målet i nesten to perioder.

6.54 minutter før slutt greide Canada omsider å finne veien forbi Latvias keeper. Shea Weber scoret 2-1-målet med et slagskudd i overtallsspill mens Georgijs Pujcas satt utvist for slashing.

For USA var det dødelig effektivitet som avgjorde da Tsjekkia ble sendt ut av turneringen. James van Riemsdyk, Dustin Brown, David Backes, Zach Parise og Phil Kessel scoret på fem av lagets 25 skudd. (©NTB)

Mer innhold fra TV 2