Russlands ishockeyhåp brast mot Finland

De russiske ishockeyherrene var blant favorittene til å ta OL-gull. Onsdag ble de sendt ut av turneringen med 1-3-tap for Finland i kvartfinalen med president Vladimir Putin på tribunen.

Det har blitt reist gigantiske forhåpninger til de russiske ishockeyspillerne både før lekene og under de innledende kampene. Mot Finland onsdag fikk de det mer enn tøft og må, som de gjorde i Vancouver i 2010, se semifinalene fra tilskuerposisjon.

Finnene tok det største steget mot semifinale allerede i den første perioden. Etter at Ilja Kovaltsjuk hadde sendt vertsnasjonen i ledelsen etter 7.51, snudde finnene før omgangen var over. Juhamatti Aaltonen og Teemu Selänne ordet målene og 2-1.

I den andre perioden kom 3-1-målet fra Mikael Granlund. Det hadde nok president Vladimir Putin, som satt på tribunen, helst sett at ikke skjedde. For til tross for at russerne derfra jaget uttelling, ble det ikke flere mål.

Russerne opplevde å bli buet av banen i OL på hjemmebane.

I semifinalen venter Sverige, som slo Slovenia 5-0 tidligere onsdag, på Finland. (©NTB)