Norge så vidt til finale i lagsprinten

Sprintverdensmester Ola Vigen Hattestad slet med skiene og tapte mye på sin siste etappe i semifinalen i lagsprinten onsdag. Norge tok seg så vidt til finale på tid.

Ved siste veksling i den andre semifinalen lå det an til en finale uten Norge, men Japan og Polen tapte for mye på siste etappe. Japans ankermann Yuichi Onda kom vel seks sekunder for sent til å skyve Norge ut av finalen.

Petter Northugs opphenting på siste etappe gjorde at Norge gikk videre som 10. og siste lag, men det gikk slett ikke etter oppskriften for de norske favorittene i det første semifinaleheatet.

– Det ble litt glatte ski for Ola i siste bakke, og han stivnet. Jeg håper det er noe vi kan rette på til finalen, sa sprinttrener Arild Monsen til TV 2.

Tyskland (Hannes Dotzler og Tim Tscharnke) og Tsjekkia (Martin Jaks og Ales Razym) tok de to direkte finaleplassene i heatet. Petter Northug tok innpå på den siste etappen, men ble slått også av Sveits (brødrene Dario og Gianluca Cologna).

Hattestad fikk problemer mot slutten av sin siste etappe. Han hadde dårlig feste i den siste bakken og ble også stiv og veldig sliten. Northug sendte ham ut på etappen ett sekund etter lederen, men Hattestad vekslet 15,5 sekunder etter Tyskland. (©NTB)

Mer innhold fra TV 2