Mesterligaens toppscorer senket Leverkusen

Kun Cristiano Ronaldo hadde scoret flere mesterligamål enn Zlatan Ibrahimovic før tirsdagens PSG-møte med Leverkusen. Så vartet svensken opp med to mål i 4-0-seieren.

Tyske Leverkusen var avhengig av et godt resultat hjemme i det første av to møter med franske PSG i mesterligaens åttedelsfinale for å ha et visst håp om avansement. Ibrahimovic gikk i bresjen for å drepe det håpet for tyskerne.

I løpet av tre minutter på tampen av den første omgangen satte den svenske storscoreren først inn 2-0 på straffe, deretter 3-0 med et delikat skudd i krysset med venstrefoten.

Med de to scoringene mot Leverkusen er Ibrahimovic oppe i ti scoringer i årets mesterliga. Det gjør han til turneringens toppscorer med ett måls margin til Real Madrids Cristiano Ronaldo.

Før Ibrahimovics sørget for to nettkjenninger, hadde Blaise Matuidi sendt PSG opp i ledelsen etter bare tre minutters spill. Han fikk en krempasning av midtbanedirigent Marco Verratti og hadde stålkontroll på avslutningen alene med Leverkusen-keeper Bernd Leno.

To minutter før slutt scoret innbytter Yohan Cabaye det fjerde. Den franske landslagsspilleren ble hentet fra Newcastle i slutten av januar og kom inn fra benken etter 67 minutter. (©NTB)

Mer innhold fra TV 2