Høgmo ønsker seg England

Landslagssjef Per-Mathias Høgmo vil ikke si hvilke lag Norge bør unngå i EM-kvalifiseringen, men han synes det hadde vært gøy å spille mot England.

Norge har ikke kvalifisert seg til et fotballsluttspill siden EM i 2000. Siden den gang har landslaget feilet i sju kvalifiseringer på rad. Den rekken håper Høgmo å bryte.

Søndag blir det klart hvilke lag Norge møter på veien mot et utvidet 2016-EM i Frankrike. Høgmo griner ikke på nesen om England trekkes opp fra bollen i Nice.

– Det hadde vært moro å møte England og Roy Hodgson. Spesielt en bortekamp på Wembley henger høyt. Kamper mot England har en helt spesielt status, som helt sikkert vil skape mye entusiasme, sier landslagssjefen.

Norge har gode minner fra kvalifiseringskamper mot England. Foran VM i 1994 ble det 1-1 på Wembley og norsk 2-0-seier på Ullevaal. Norge vant gruppen, mens «Three Lions» ble slått ut. Det ble også 2-1 i den berømte hjemmeseieren over engelskmennene i 1981.

Norge er rangert på nivå tre foran trekningen. Det betyr at Høgmos menn risikerer å trekke knalltøff motstand. Likevel har Norge en gyllen sjanse til endelig å få være med i det gode selskap igjen om to og et halvt år. EM-sluttspillet er nemlig utvidet fra 16 til 24 lag. (©NTB)

Mer innhold fra TV 2