Denne gjengen fra BMW har vært i Norge for å teste ut noen ganske så heftige biler. Her er det blant annet både M3 og en M4   begge er basert på den nye 3 serien, forskjellen består i om det er sedan eller coupe.
Denne gjengen fra BMW har vært i Norge for å teste ut noen ganske så heftige biler. Her er det blant annet både M3 og en M4 begge er basert på den nye 3 serien, forskjellen består i om det er sedan eller coupe.

BMW tester nye sportsbiler i Norge

- De var rigget med testutstyr.

Det har vært uvanlig stor biltesting-aktivitet i Norge i det siste. Flere har observert både Audi Q7 i full kamuflasjefolie og ikke minst en rekke med BMW-modeller som åpenbart har vært på Norgesturnee for å teste ut noen av sine mest spennende nyheter - blant annet sportsbilen M4.

Steinar Forshaug kom tilfeldigvis over sistnevne på ferjeleiet til Color Magic.

Der stod bilene klar til å dra hjem til Tyskland, etter et opphold i småkalde nord, som kanskje har gitt svar på viktige spørsmål om kjøreegenskaper og utstyr.

Det var også noen X5-er på plass - og disse hadde også fire enderør på eksosanlegget. Det tyder på at det er en del mer krefter under panseret enn vanlig ...
Det var også noen X5-er på plass - og disse hadde også fire enderør på eksosanlegget. Det tyder på at det er en del mer krefter under panseret enn vanlig ...

- Rigget med testutstyr

Forshaug er bilinteressert, og var derfor ikke sein med å finne fram kamera da han så kortesjen.

- Det var fire M4 i full kamodrakt, et par M5 og et par X5 M. Meget pene alle sammen. Flere av dem var rigget med testutstyr inni, forteller Forshaug.

Den nye 3-serien heter faktisk både 3-serie og 4-serie - men er i utgangspunktet mer eller mindre samme bil. Forskjellen består hovedsaklig i at den har fire- eller to dører. Har den to kalles den 4-serie (her inkluderer vi også 4-dørscoupeen 4-serie Grand Coupe) - sedan og stasjonsvogn er 3-serie.

Forkortselene M3 og M4 er verstingmodellene av disse. Motoren er den samme i begge - og byr på over 430 hk. 0-100 km/t skjer på brennkjappe 4,1 sekunder.

Verstingmodellene stod linet opp på ferjeleiet.
Verstingmodellene stod linet opp på ferjeleiet.

Video: De jager test-BMW-en på autobahn

SUV med gigantmotor

Nye X5 har bare akkurat kommet på markedet i Norge - men da med mer folkelige motorisering enn de som nå har vært på testing. Vi har imidlertid prøvekjørt X5 5.0i M - og med 450 hk kan vi bare slå fast at det er litt av en SUV-rakett.

Det skal imidlertid ikke forundre oss om det er en enda sterkere versjon som nå har fått besøke Norge.

I M5 er det jo tross alt opptil 575 hk i faceliftede M5 - og det er nok ikke usannsynlig at den slags kraftpakker kommer til å finne veien til X5 også ...

Stor SUV-nyhet avslørt før tiden

- Helt grei jobb

Forshaug ble naturligvis nok imponert over BMW-skuet.

- Jeg må si at de virker å ha en helt grei jobb, sier han, og sikter til at testpilotene kjører rundt og koser seg i millionbiler på norske landeveier.

Det er bare å holde øynene, og ørene, åpne - for det er tydelig at Norge er et hot testland om dagen - og vi vil gjerne ha bilder av andre testbiler også.

Broom var på billansering – se hva som plutselig dukket opp!