Mercedes CLA er blitt en stor suksess med tanke på at dette er en nisjemodell. Faktisk var ventetiden for de som bestilte den opptil ett år   men nå har Mercedes i Norge blitt tildelt 700 nye biler for å møte etterspørselen.
Mercedes CLA er blitt en stor suksess med tanke på at dette er en nisjemodell. Faktisk var ventetiden for de som bestilte den opptil ett år men nå har Mercedes i Norge blitt tildelt 700 nye biler for å møte etterspørselen.

Mercedes CLA: Her var det ventelister på ett år

Mercedes-importøren ble tatt på senga - nå kommer det flere biler.

Nye Mercedes CLA har vakt oppsikt både på grunn av designet og en svært gunstig startpris: 313.000 kroner. Den kombinasjonen er det mange som har hatt tenning på.

Faktisk så mange at det slett ikke var nok biler til å levere ut til alle som hadde bestilt. Det ble rett og slett lange ventelister. En stund var det over ett år. Og det er lenge å vente på en ny bil.

Men nå har Mercedes i Norges tatt grep - og får inn 700 ekstra biler i 2014.

Les også: Rimelig design-Mercedes utsolgt på et blunk

Nykommeren CLA er bygget på A-klasse - og viser hvor hardt Mercedes jobber med å få på plass nye modeller i en rekke nisjer. Bilen har fått en svært god mottagelse og det er ventelister på flere markeder.
Nykommeren CLA er bygget på A-klasse - og viser hvor hardt Mercedes jobber med å få på plass nye modeller i en rekke nisjer. Bilen har fått en svært god mottagelse og det er ventelister på flere markeder.

Revet bort før lansering

- Vi hadde ambisjoner om å selge 300 stykker av nisjebilen det første året, men disse ble revet vekk før lansering. Siden har både vi og kundene vært frustrerte over lange leveringstider, sier Johnny Kristian Danielsen, direktør i Mercedes-Benz Personbil.

Men i år har altså Norge endelig blitt tildelt et antall biler som møter etterspørselen. Leveringstiden er nede i tre måneder.

LES OGSÅ: Mercedes E63 AMG: Her er den nye sjefen blant familieracerne

Kjøpes med hjertet

CLA er en firedørs coupé basert på MFA-plattformen, som bilen deler med A-Klasse, B-Klasse og den kommende kompakt-SUVen GLA.

CLA er markedets mest aerodynamiske bil, og leveres med en rekke diesel- og bensinmotorer fra 109 til 360 hestekrefter. Bilen har vunnet flere priser for sitt vakre design, og høster lovord for sin dynamiske kjørefølelse.

I 2013 ble det registrert 307 CLA i Norge. Forventet salg i 2014 er 700.

LES OGSÅ: Salgsrekord for ny Mercedes

Mercedes CLA interiør 2
Mercedes CLA interiør 2

Vanskelig å følge etter

Da Broom-Benny testet bilen skrev han blant annet følgende i sin konklusjon: Dette handler om noe annet. Om å gi folk noe annerledes, noe morsomt, noe som ikke alle og enhver kan (vil) kjøpe, om status, kvalitet - og ikke minst design.

Benny mener Mercedes har gått opp løypa på en måte som vil gjøre det vanskelig for konkurrentene å komme etter.

Mercedes CLA bakfra
Mercedes CLA bakfra

Les hele testen her