Snowboardcross utsatt til tirsdag

Mennenes snowboardcross i Sotsji-OL kunne ikke avvikles mandag. Tåke gjorde det uforsvarlig å kjøre, og det må gjøres et nytt forsøk tirsdag.

– Om morgenen så du ingenting på start og heller ikke noe her nede i målområdet. Det klarnet etter hvert i bånn, men der oppe holdt fortsatt tåken seg. Det ville ikke vært sikkert å kjøre, sa Norges deltaker Sture Sivertzen til NTB.

Ekstremparken i Roza Khutor var mandag pakket inn i tåke, og det var svært dårlig sikt. Været førte til at kvalifiseringen ble avlyst, men arrangeren hadde lenge håp om at konkurransen kunne gjennomføres likevel.

Utslagsrundene ble først utsatt flere ganger, men i 11-tiden norsk tid ble avgjørelsen fattet om at konkurransen måtte avvikles en annen dag.

– Ventingen gikk egentlig overraskende bra. Det var litt kjipt til å begynne med da vi sto på start og fikk ett kvarters utsettelser. Så dro vi ned i «loungen» og slappet av og spiste, gjorde de tingene vi skulle, sa Sivertzen.

Siden kvalifiseringen ble avlyst, ville man basere seedingen for utslagsrundene på rankinglisten til Det internasjonale skiforbundet (FIS). Stian Sivertzen er rangert som nummer 13 på FIS-listen og ble plassert i et utslagsheat med en høyere rangert løper og tre lavere rangerte. (©NTB)