Ingen fellesstart for menn mandag

Tett tåke gjorde at de mannlige skiskytternes fellesstart i OL ikke kunne avvikles mandag heller. Det gjøres et nytt forsøk tirsdag.

Rennet skulle startet klokka 07 mandag morgen norsk tid, men tett tåke førte til ny utsettelse. Først ble rennet utsatt på ubestemt tid, senere kom nytt starttidspunkt 12.30 norsk tid, men til sist måtte arrangøren gi opp.

Tidlig mandag ettermiddag lokal tid var tåka tettere enn noensinne, med en maksimal sikt på rundt 15 meter. Sikten var så dårlig at sjåførene av skyttelbilene nektet å kjøre fordi de mente det var for farlig.

Fellesstarten skulle vært arrangert søndag kveld, men da la tåka seg brått over langrenns- og skiskytterarenaen i Laura. I løpet av kort tid endret været seg fra solskinn og varme til en mer kjølig variant der tåke dominerte landskapet.

På grunn av værprognosene beholdt OL-arrangøren lenge tro på at tåka skulle lette utover dagen. Nede i dalen var sikten fin, men passerte man et visst antall høydemeter kom man opp i et område uten sikt.

Det var ikke mulig å skyte på blink på 50 meters avstand mandag formiddag. (©NTB)