Ter Mors best i nederlandsk trippel

Jorien ter Mors ble OL-mester på 1500 meter da Nederland tok en ny trippelseier i skøytehallen i Sotsji. De norske ble statister.

Ter Mors, som var nederlandsk flaggbærer under åpningsseremonien, gikk inn til vinnertiden 1.53,10 allerede i 9. par og måtte vente gjennom en vannepause og ni par til før hun kunne feire, men ingen var i nærheten av å tukte tiden hennes.

Jorien ter Mors deltar i Sotsji-lekene i to idretter. Lørdag ble hun nummer fire på 1500 meter kortbane, søndag vant hun samme distanse i lengdeløp.

– Jeg finner ikke ord. Det er en bisarr følelse å bli olympisk mester på så stor bane, sa ter Mors mens gledestårene rant.

24-åringen er egentlig er kortbanespesialist og deltok i kortbane under Vancouver-OL, med fjerdeplass i stafett som beste plassering. Denne gang ble hun historisk ved å doble, og seieren kom i «feil» hall.

Søndag fikk hun med seg Ireen Wüst og Lotte van Beek på seierspallen. I par med Ida Njåtun gikk Wüst inn til en tid bare 0,58 sekund bak vinneren, mens van Beek i siste par endte 1,03 sekund bak. (©NTB)