Plusjenko: – Jeg tilbød Kovtun plassen

Russlands kunstløpikon Jevgenij Plusjenko slår hardt tilbake mot kritikerne etter forfallet i OL. Han sier at han stilte plassen i konkurransen til disposisjon.

Plusjenko trakk seg rett før kortprogrammet på grunn av ryggplager. Etterpå har han fått knallhard kritikk fordi det sene forfallet gjorde at Russland ble uten deltaker i mennenes konkurranse. 18-årige Maxim Kovtun var reserve.

Til avisen Sovjetskij Sport sier Plusjenko at han fikk føling med ryggplagene i det avsluttende friløpet i lagkonkurransen, der han hjalp Russland til gull.

– Jeg sa til kunstløpforbundet at de kunne sette inn en reserve fordi jeg hadde problemer med ryggen. Da begynte de å lete etter Maxim Kovtun. Først fant de ham ikke, og så viste det seg at han var syk, sa Plusjenko.

– Da sa de at jeg skulle stille opp likevel. Jeg prøvde å gjøre det for landet, for sporten og for tilhengerne, sa Plusjenko.

Han varmet opp foran kortprogrammet, men smertene økte da han prøvde på hopp, og til skuffelse og sjokk blant publikum informerte han om at han ikke kunne konkurrere. (©NTB)