– IOK legger lokk på Torino-prøver til OL er over

Den internasjonale olympiske komité (IOK) vil ifølge den tyske TV-kanalen ARD vente med å offentliggjøre resultatet av nye analyser av dopingprøver fra OL i 2006.

Prøvene fra Torino-lekene skulle oppbevares i åtte år med tanke på analyse med nye og mer avanserte metoder. De er analysert for siste gang, og det skal være gjort funn, men IOK vil ikke ta oppmerksomhet fra Sotsji-lekene.

Derfor offentliggjøres ingen resultater før OL-ilden i Sotsji er slukket, ifølge en IOK-kilde.

– Vi har en klar prosess som må følges, og vi uttaler oss ikke mens den pågår, er den offisielle kommentaren fra IOK-talsmann Mark Adams.

ARD mener å vite at prøvene er ferdig analysert. Estlands olympiske komité har medgitt at det ble gjort funn i prøvene avgitt av tidligere langrennsløper Kristina Smigun-Vähi, og at det ble informert om det allerede i desember.

Smigun-Vähi vant to gull i Torino-lekene. Dersom hun skulle bli diskvalifisert, vil det bli gull, sølv og bronse til Marit Bjørgen, Hilde Gjermundshaug Pedersen og Kristin Størmer Steira på 10 km klassisk. Da blir det også bronse til Steira på skiathlon. (©NTB)