Slovensk skremmeskudd for Russland

Alex Ovetsjkin bidro med ett mål og en assist da Russland beseiret Slovenia 5-2 i sin første kamp i OL-turneringen i ishockey torsdag.

Russerne ledet 2-0 etter bare noen minutter, men fikk seg en vekker da Slovenia reduserte både til 1-2 og 2-3. Bare ett mål skilte lagene før siste periode, men hjemmelaget tok seg sammen og sikret seieren.

Superstjernen Ovetsjkin sa at laget tok for store sjanser med pucken i 2. periode, i den tro at det bare var å trygge ledelsen.

– Det er bra å få en lærepenge som dette. På 2-0 føltes det som kampen kom til å bli lett, og vi sluttet å spille. Vi sluttet å skyte og begynte å leke, sa Ovetsjkin.

Han scoret etter 77 sekunder og hadde assist da Jevgenij Malkin doblet ledelsen noen minutter senere. Da koste 11.000 tilskuere seg på tribunen.

Ziga Jeglic ristet russerne ut av drømmeland med sine to mål i annen periode. Ilja Kovaltsjuk, Valeri Nitsjusjkin og Anton Belov svarte for russerne, som ikke har vunnet OL-gull i ishockey siden Sovjetunionen ble oppløst. (©NTB)