Sverige sørget for curlinglagets første OL-tap

Norges curlinglag innledet OL-turneringen med tre seirer, men havnet tidlig bakpå mot Sverige torsdag og tapte knepent 4-5.

Sverige hadde, i likhet med Norge, åpnet lekene i Russland godt. Tre seirer og ett tap var fasiten for Niklas Edins lag på de fire første kampene. Torsdag tok svenskene sin fjerde seier, samtidig som de påførte Thomas Ulsrud og hans lagkamerater turneringens første tap.

– Vi var på hæla i hele kampen og fikk ikke helt grep på isen eller steinene. Sverige vant fortjent, sa Ulsrud til NTB.

Kampen åpnet jevnt, men i den fjerde perioden gikk svenskene med to poeng opp til 3-1-ledelse. Det ble skjebnesvangert for de norske gutta, som aldri klarte å snu kampen til sin fordel.

Norge tok to poeng i den sjuende omgangen, men svenskene utnyttet sistestein i den åttende omgangen til å øke ledelsen til 5-3. Med bare ett poeng i den siste omgangen holdt det ikke for Norge.

Til tross for at det ble tap kunne treer Christoffer Svae si seg nokså fornøyd med kampen. Han spilte strålende og hadde en treffsikkerhet på 94 prosent. Det var mer enn noen av de andre som spilte kampen. (©NTB)