Pickuper er typisk bruksbiler, og blir ikke alltid like pent behandlet. Likevel holder de seg svært godt i verdi på bruktmarkedet.
Pickuper er typisk bruksbiler, og blir ikke alltid like pent behandlet. Likevel holder de seg svært godt i verdi på bruktmarkedet.

Pickup: – Du må jo betale i dyre dommer for rene vrak

Dette er biler som holder seg nesten mystisk godt i verdi.

Benny Christensen er Brooms bilekspert. I "Spør Benny"-seksjonen på broom.no svarer han på alt som har med bil å gjøre.

Her er et av spørsmålene fra siste nettmøte:

Hallo Benny! Vi skal bygge hytte som har en OK sommervei helt fram. Jeg har tenkt å legge ned ganske mye egeninnsats i dette og planen er å bruke hele sommerferien i år til å jobbe, slik at den er ferdig før vinteren kommer.

Jeg har blant annet tenkt å kjøpe inn alle materialer selv for å holde prisen nede og for å få dette fram til byggeplassen trenger jeg noe som både tåler last/juling og dårlig vei.

Har sett etter en kurant pickup, helst med dobbeltkabin og med krok (et must!) Blir nesten litt sjokka når jeg ser prisene på sånne i bruktmarkedet. Du må jo betale i dyre dommer for noe som fremstår som rene vrak. Vet du hva det kan komme av og har du noen råd? Jeg hadde håpet å ikke bruke mer enn 50.000 kroner på det og ha bilen i maks ett år! Mvh. Svein.

Benny svarer:

Hei Svein! Pickupmarkedet lever nesten litt i sin egen verden, det. Disse bilene holder seg svært godt i pris og det er vanskelig å finne en god og kurant pickup til lav pris. For rundt 50.000 kroner blir det fort både høy alder, høy kilometerstand – og ikke minst fare for rust og mekaniske/tekniske problemer.

Hvorfor det er sånn, har jeg også lurt på mange ganger.

Men det er nok langt på vei fordi det er mange som tenker som deg. At det er kjempesmart å ha en pickup som arbeidsbil, enten det er på permanent basis, eller i forbindelse med ett eller annet "gjør det selv"-prosjekt.

Vi nordmenn er som kjent veldig gode på sånne ting. Og når vi skal i gang, er det jo viktig å ha redskapen i orden også!

Dessuten er det nok mange gårdbrukere og småbedrifter som har god bruk for en pickup. En liten arbeidshest der man ikke trenger å være bekymret for en rift i setetrekket eller en liten bulk i bakskjermen.

Dette er bruksbiler – de skal tåle litt! Dermed beholder mange bilen i mange år og det kommer ikke så mange ut på bruktmarkedet.

Dessuten er det nok sånn at mange kjøpere godtar at pickupene er litt godt brukt – uten at de tror de kan prute masse på prisen av den grunn. Det blir litt samme greia her også: Litt riper og bulker her og der er ikke så farlig – det er jo en arbeidsbil vi snakker om. Dermed holder prisene seg godt.

Pickup på kinesisk: Dette er ikke hva du tror


Firmabilen til steinknuseren?

Du kan få helt brukandes biler for 50.000 kroner, men mitt råd er å gå litt høyere opp. Da får du en nyere og gjerne mer komfortabel bil. Det blir også mindre fare for at mye går i stykker i den perioden du skal eie den.

I forhold til totalregnskapet behøver ikke dette bli mer kostbart.

Du får jo også mer for bilen den dagen du skal selge den – kanskje vil du også oppleve at det er enklere å bli kvitt en pickup som ser bra ut og er godt holdt.

Det som er viktig ved kjøp av brukt pickup er å sjekke bilen nøye. Det er stor forskjell fra biler som har vært pent brukt av privatpersoner – til firmabilen kjørt av tungvekteren på det lokale steinknuseriet.

Først og fremst vil jeg sterkt anbefale en NAF-test eller en god gjennomgang på et verksted.

Dessuten må du ta en god visuell gjennomgang. Se særlig under – er det skader og/eller tegn til uforsiktig offroadkjøring her? Rust er gjerne den store stygge ulven for mange pickuper. Se etter det, både på karosseriet og ikke minst på ramme/understell.

Mitt råd er altså å ikke gå for rimeligste løsning, det kan fort bli dyrere enn å legge litt ekstra penger i det.

Lykke til med valget!

De forsøker å krysse flomelven – i gammel pickup

Stort arkiv

Alle spørsmål Benny svarer på, legger seg automatisk inn under de ulike bilmerkene her på broom.no.

Du kan også lese alle svarene på Spør Benny-seksjonen

Velkommen – og lykke til!

LES OGSÅ: Dropp stasjonsvogn – spar mye penger

Har du innspill eller erfaringer – skriv inn i kommentarfeltet under: