Sundby forstår russerne stahet

Martin Johnsrud Sundby forstår russerne som har anket FIS' avgjørelse om ikke å diske ham til Idrettens Voldgiftsrett (CAS).

– Jeg har forståelse for at de ønsker å ta dette videre. Jeg skjønner at de gjør det på denne måten i et OL på hjemmebane. Men juryen og Det internasjonale skiforbundet (FIS) har sagt sitt, og da er sikkert en grunn til det. De har nok sett at jeg ville vunnet duellen uansett, sa Sundby da han snakket med i pressen onsdag i forkant av fredagens 15 kilometer klassisk.

Sundby kom over i feil korridor helt på tampen av skiathlonløpet sist lørdag. Der tok han bronse. Russerne mener at Sundby forstyrret deres egen Maxim Vylegzjanin, som ble nummer fire.

Sundby var svært skuffet etter 3.-plassen. Onsdag hadde han roet seg. Blikket var rettet framover.

– Jeg gleder meg til å komme i gang igjen. Det positive er at jeg følte meg så bra sist lørdag. Det var kanskje den råeste følelsen jeg har hatt denne sesongen. Det må jeg ta med meg inn i fredagen. Jeg har lyst til å kjempe om medalje, sa han.

– Femmila er kanskje min beste distanse av de øvelsene som står igjen, men jeg har troen på at jeg kan vinne fredag også. (©NTB)