Honda er i gang med ny verstingversjon av nye Civic. Denne skissen viser konseptmodellen som straks skal vises i Geneve   og den lover bra!
Honda er i gang med ny verstingversjon av nye Civic. Denne skissen viser konseptmodellen som straks skal vises i Geneve og den lover bra!

Honda Civic R: Egentlig er dette en helt vanlig hverdagsbil

Men det er før noen har fått gå temmelig amok med den.

Civic er en annerledes og litt sporty utfordrer i Golf-klassen.

Honda har valgt å satse på mer særpreget design enn de fleste konkurrentene gjør. Men bortsett fra det, er Civic en praktisk og ganske fornuftig bil – som ikke vekker spesiell oppsikt når den kommer kjørende.

Men det kan vi nok trygt fastslå at den kommende verstingversjonen av Civic vil gjøre.


Debuterer om noen dager

Honda har akkurat sendt ut en lite skisse-smakebit på kommende Civic Type R, foreløpig går den under navnet Type R Concept.

Det betyr at det nok kan bli noen endringer til produksjonsklar modell, men kjenner vi Honda rett vil nok den også skille seg markant fra andre, små-sporty rivaler.

Bilen debuterer for øvrig på bilutstillingen i Genève om et par uker.

Vips kan du spare 100.000 på Honda CR-V

Versting-preg

Her skal den ifølge Honda selv spille hovedrollen på deres stand. De har også sluppet litt mer informasjon om bilen. Her får vi blant annet vite følgende:

– Konseptmodellen skal vise design-retningen for den etterlengtede produksjonsversjonen som kommer i 2015. Design-teamet bak bilen har selv kalt den "racing car for the road", Den aggressive og tøffe stylingen gjenspeiler ytelsene som Type R-navnet er kjent for.

Foreløpig får vi altså bare se den bakfra – og her ser vi at tiden for de store spoilerne så visst ikke er forbi. Her snakker vi nemlig skikkelig "vinge".

Digre hjulbuer med lufting er med på å understreke versting-preget. Det svarte stylingkitet ligger nederst rundt hele bilen og er med på å lage en svært markert hekk.

Fire eksospotter – to på hver side – er med på å understreke det sporty preget.

Honda-interessert? Her finner du masse godt lesestoff!

Golf-konkurrent

For å matche utseendet, jobber Honda med en 2-liters bensinmotor med turbo. Her snakkes det nå om rundt 300 hestekrefter.

Ganske voldsomme ytelser i en relativt kompakt bil som dette, men såpass bør det nok også være hvis Honda skal lykkes med å skille seg fra de aller fleste konkurrentene.

Her er det nok å nevne nye VW Golf R som får nettopp 300 hestekrefter, og dermed gjør 0–100 km/t på 4,9 sekunder. Det er tall vi tidligere har forbundet med superbiler.

Les mer om Golf R: Ikke la deg lure av denne!

Slik ser Civic ut i
Slik ser Civic ut i

Les vår test av forrige generasjon Honda Civic