Nederlandsk mesterskap i OL-hallen

Nederlands dominans i skøytehallen fortsetter. Michel Mulder vant OL-gull på 500 meter ett hundredels sekund foran landsmannen Jan Smeekens.

Den 27-årige vinnerens tvillingbror Ronald Mulder fullførte den nederlandske triumfen da han med dagens beste tid (34,49) gikk seg opp fra 6.-plass etter første løp og tok bronse.

Det er annen gang tvillinger vinner medaljer i samme øvelse i vinter-OL. Amerikanske Phil og Steve Mair gjorde det i slalåm i 1984.

Michel Mulder var fire hundredeler bak Smeekens etter første løp, men slo ham med fem hundredeler i annet løp og tok gullet. Vinneren noterte 34,63 og 34,67 i de to løpene.

– Nå har jeg vunnet alt som er å vinne. Etter alt arbeidet jeg har lagt ned er jeg OL-mester. Det er ikke til å tro, sa vinneren.

Vinnertiden ble oppnådd i nest siste par. I det siste gikk Smeekens mot Keiichiro Nagashima. Da Smeekens kom i mål på 34,72, lyste et øyeblikk 1-tallet opp ved navnet hans, og han jublet i den tro at han var mester. (©NTB)