BMW X6 er en bil det er mange og ulike meninger om. Miljøfolket er særlig kritiske   og da spesielt til modellene med de største motorene ... Men for de som elsker lyden av en sint V8 er og skyvet som føler av å ha over 400 hk kan X6 5.0i være en skikkelig drømmebil.
BMW X6 er en bil det er mange og ulike meninger om. Miljøfolket er særlig kritiske og da spesielt til modellene med de største motorene ... Men for de som elsker lyden av en sint V8 er og skyvet som føler av å ha over 400 hk kan X6 5.0i være en skikkelig drømmebil.

BMW X6: Her har prisraset vært brutalt

Sjelden BMW på bruktmarkedet - har du råd nå?

Sjelden og sjelden, tenker du kanskje nå. Bildet er jo faktisk av en ganske "vanlig" BMW X6. Og selv om det ikke akkurat finnes tolv av den på dusinet, er den vel ikke direkte sjelden likevel?

Jo, akkurat den versjonen vi har funnet her, er det. Det er nemlig en X6 5.0i. Og de går det svært lang tid mellom hver gang dukker opp på bruktmarkedet.

Skremmer fanden på flatmark – les testen av X6 her:

Under halv pris

Dette er en skikkelig kraftpakke av en bil - med 407 illsinte hestekrefter. Skulle du kjøpe denne ny i Norge i 2009, ville du måtte punge ut med rundt 2 millioner kroner - og det uten å gå helt bananas da du krysset av for ekstrautstyr.

Noen år senere kan du få en bruktimportert modell til godt under halvparten av den prisen.

Faksimilie-X6
Faksimilie-X6

Klikk her for å se hele annonsen

Utstyrs-bonanza

Noen biler kreves det enkelt og greit mye utstyr på for at de skal være attraktive på bruktmarkedet. X6 er så avgjort blant disse.

For mange som kjøpte disse nye var penger ikke et tema, og da var det egentlig bare å velge og vrake det som måtte falle i smak.

Første eier av denne bilen krysset av på stort sett det som kunne krysses av på. Og det er ikke lite. Du får DVD-system for baksetet, head up display, webasto, oppvarmet ratt og et lass med annet "kjekt å ha"-utstyr.

LES OGSÅ: Her er en annen BMW som har tapt seg en million kroner

Verditap

Selv om prisen nå har falt betydelig, kommer den naturligvis til å tape seg i verdi også i årene som kommer. Men ikke i nærheten av så mye som bilen har opplevd så langt.

Det verste bør være unnagjort nå – og du kan altså glede deg over å ha en bil det bare er solgt noen få av i Norge, og som de fleste andre eierne har betalt mye mer for.

X6 bakseter
X6 bakseter

LES OGSÅ: Disse bilene taper seg minst

Lokomotiv

Men det som jo virkelig skiller denne fra de andre X6-ene der ute, er naturligvis motoriseringen. Det V8-eren er på over 400 hk, og gjør at den store, høyresite SUVen leker seg til 100 km/t på bare 5,4 sekunder, akkompagnert av en herlig motorlyd. Dette er et lokomotiv - og vognene har blitt kastet av i svingene for lenge siden!

Svart bil og svart interiør er ellers en rimelig safe kombinasjon blant trauste nordmenn - vi styrer stort sett unna sterke farger.

Ikke har den gått langt heller - 52.555 kilometer står det i annonsen. Det er "ingenting" på en 2009-modell - og en hyggelig bonus på denne bilen.

X6-bagasjerom
X6-bagasjerom

LES OGSÅ: Spar 100.000 på BMW-SUV

Betydelig forskjell

Men som vanlig, alt er ikke fryd og gammen. For selv om det står i annonsen at forbruket kun er marginalt høyere enn dieselvariantene, kommer nok akkurat det an på øyet som ser.

Vi er nemlig villig til å påstå at rundt halvliteren per mil mer er en betydelig forskjell.

Også må du huske på at drivstofforbruket kan være din minste bekymring, om noe skulle gå galt. Så sterke motorer krever sitt, både i vedlikehold og i reperasjoner om noe skulle ryke.

Miljøbil - not so much!

Om du er litt var for hva naboene mener om bilvalget ditt, kan det være et litt skummelt kjøp. For dette er virkelig ikke en miljømessig innertier, for å si det diplomatisk.

Du sier på sett og vis at du ikke bryr deg blanke om hva omverden måtte mene om bilvalget ditt.

Men vi synes helt klart at det finnes langt verre ting å være skyldig i enn det... Vi er glad det fortsatt er plass til noen utfornuftige biler i bilparken også.

X6 interiør
X6 interiør

LES OGSÅ: BMW X5: Denne SUV-en har superkrefter