Sherman: – Vi knekket Mannings kode

Richard Sherman, forsvarsstjerne hos superbowlvinner Seattle Seahawks, hevder at han og lagkamerater forsto Peyton Mannings håndsignaler og brukte det til sin fordel i søndagens finale.

Manning satte en rekke rekorder med sitt pasningsspill for Denver Broncos i grunnserien, men i Superbowl virket det som Seahawks-spillerne hele tiden visste akkurat hva han planla å gjøre. Ifølge Sherman gjorde de også det.

– Vi var på forhånd klar over hva de foretrekker å gjøre i ulike situasjoner, og vi brukte den kunnskapen til å posisjonere oss. I løpet av 1. periode fant vi ut av noen av håndsignalene han bruker til å gjøre justeringer, så vi visste akkurat hva de kom til å prøve på, sa Sherman til Sports Illustrated-bloggen MMQB.

– Jeg, Earl (Thomas) og Kam (Chancellor) er ikke bare allstar-spillere, vi er allstar-tenkere. I finalen spilte vi sjakk, ikke bondesjakk.

Manning endrer sine håndsignaler før hver kamp, men ifølge Sherman endret ham den ikke underveis i finalen. Dermed hadde Seahawks nytte av «kodeknekkingen» hele kampen.

– Om han hadde brutt med vanene sine og lagt inn noen finter, kunne vi blitt avslørt, medga Sherman. (©NTB)