Mourinho fintet ut City

Manchester City måtte tåle sesongens første poengtap på hjemmebane da Branislav Ivanovic ga Chelsea 1-0-seier i Premier League mandag kveld.

Den flotte statistikken 11-0-0 bleknet i takt med City-laget i en kamp der Chelsea viste seg som en reell gullutfordrer. Etter oppgjøret blir begge lagene liggende to poeng bak serieleder Arsenal.

Et formsterkt og vanligvis målfarlig Manchester City måtte gå målløst av banen for første gang siden 10. november i fjor. Og samtidig som Chelsea viste defensiv kløkt, var José Mourinhos elever også opplagt i den offensive biten og bød 2012-mesteren på en rekke utfordringer.

Etter noen småskumle sjanser for begge lag, satt ballen i nota fra Ivanovic i det 32. minuttet. Serberen kom bakfra og klinket til med venstrefoten etter at Vincent Kompany hadde fått avverget gjestenes første forsøk.

City var heller ikke ufarlige, men langt fra så giftige og offensivt samspilte som i de siste kampene. Yaya Touré var toneangivende på vertenes midtbane, og David Silva fikk et par store målsjanser, men det ville seg ikke for Manuel Pellegrinis menn.

Manchester-laget var også heldig som fortsatt sto med 0-1 i målprotokollen etter ti spilte minutter av annen omgang. Da hadde blant annet Nemanja Matic fått stolpeverket til å riste med en suser fra rundt 30 meter. (©NTB)