Norge sikret 5.-plassen i bandy-VM

Norge slo USA 6-3 i søndagens kamp om 5.-plassen i bandy-VM for menn. Russland vant mesterskapet på hjemmeis etter finaleseier over Sverige.

Nikolai Jensen scoret fire av de norske målene i iskalde Irkutsk. Kampen ble spilt i 24 minusgrader.

Anders Christensen la på til 2-0 på straffe etter 18 minutter, mens Christian Randsborg scoret det siste norske målet i det 80. minutt.

Norge gikk raskt opp i 3-0-ledelse og tok med seg 4-2 til pause. Det norske laget vant fem av seks kamper i VM. Tapet kom mot Finland i kvartfinalen.

Russland slo Sverige 3-2 i finalen. Daniel Berlin tok svenskene i ledelsen etter to minutter, men vertene slo raskt tilbake på hjemmeis. Russerne ledet 2-1 til pause.

Patrik Nilsson utlignet tidlig i annen omgang, men to straffebom kostet Sverige dyrt. Jevgenij Ivanusjkin ble matchvinner for Russland. (©NTB)