Nystad venter med OL-uttaket på 15-kilometeren

Lørdagens 15 kilometer i Toblach blir avgjørende med tanke på hvem som skal gå distansen i OL, men landslagstrener Trond Nystad sier at det ikke blir noen amerikansk uttaking.

I utgangspunktet kjemper Chris Jespersen, Eldar Rønning, Petter Northug, Martin Johnsrud Sundby, Didrik Tønseth og Pål Golberg om fire plasser i Sotsji. Det skal mye til før Tord Asle Gjerdalen melder seg på i kampen om en plass på laget i siste øyeblikk.

– Nå er jeg frisk, og det er en fordel, sa Eldar Rønning under fredagens treningsøkt. I NM gikk han med sykdom i kroppen og endte på 19.-plass.

Norgesmester for året på distansen, Simen Østensen, er også med i Toblach, men han kom ikke med i OL-troppen og er ikke aktuell for start i den russiske OL-byen.

Det kompliserer det hele at Jespersen og Rønning begge har vært syke. Jespersen var lengst ute uten trening. Fredag ettermiddag ble det bestemt at Jespersen ikke går lørdag.

– Chris er uansett OL-aktuell på distansen. Han har vært god i hele år, og for ham er det viktigste at vi tar hensyn til det helsemessige. For oss blir lørdagens løp først og fremst en gjennomkjøring med tanke på OL. Tradisjonelt har vi ikke vært veldig bra i det siste løpet før et mesterskapet, sier Nystad til NTB. (©NTB)