Karlsen toppidrettsansvarlig i golfforbundet

Norges Golfforbund har ansatt Jon Karlsen (38) som toppidrettsansvarlig.

Karlsen er mannen bak Henrik Stensons, Peter Hansons og Robert Karlssons forbedringer på greenene. Nå henter Norges Golfforbund Karlsen tilbake, denne gang som ansvarlig for forbundets toppidrettssatsing.

– I arbeidet med å bygge en sterk og fremtidsrettet toppidrett var det ingen som jeg ønsket meg høyere enn Jon Karlsen. Hans personlighet, kompetanse og nettverk kommer til å ha stor effekt på vårt arbeid. Jeg er både stolt og glad for å ha Jon som toppidrettsansvarlig i forbundet, uttaler generalsekretær i NGF, Tor-Anders Hanssen.

Karlsen har de siste årene jobbet i trenerteamet til noen av verdens beste spillere, fulgt de største profesjonelle tourene, samt vært en del av svenskenes elitesatsing som innehar kompetanse i verdensklasse.

– Jeg har en visjon om at norske spillere skal ha de beste mulighetene til å utvikle seg som elitespillere. Styrket proffsatsing, kompetanseheving blant trenere, juniorutvikling på regions- og klubbnivå, i tillegg til nordisk samarbeid er områder jeg vil prioritere, sier Jon Karlsen.

Karlsen starter i stillingen 1. september 2014, og vil kombinere den med sitt eksisterende engasjement for PGA-spillere og Swedish Golf Team. (©NTB)