Toyota stopper salget av åtte av sine bilmodeller på det amerikanske markedet. Ingen av disse er solgt på regulær måte i Norge.
Toyota stopper salget av åtte av sine bilmodeller på det amerikanske markedet. Ingen av disse er solgt på regulær måte i Norge.

Toyota stopper salget av 8 modeller

Gjelder i USA - og kun biler med setevarme.

Toyota har hatt sin dose av tilbakekallinger de siste årene - der det særlig har vært mye fokus rundt dette på det amerikanske markedet.

Siste nytt fra Toyota handler foreløpig ikke om tilbakekalling, selv om det kanskje er sjanser for at dette kan komme som en følge av at produsenten nå har stoppet salget av åtte modeller på det amerikanske markedet.

Beskjed torsdag

Forhandlerne skal ifølge bransje-nettestedet autonews.com ha fått beskjed torsdag om å stoppe alt salg av disse modellene inntil videre.

Bilene som er berørt er enkelte 2013- og 2104-modeller av Camry, Camry hybrid, Avalon, Avalon hybrid, Corolla, flerbruksbilen Sienna og pickupene Tundra og Tacoma.

Verdens billigste tok fyr - igjen

Oppvarmede seter

De aktuelle bilene er alle utstyrt med oppvarmede seter og det er her det potensielle problemet ligger. Toyota skal ha blitt varslet om at det kan være et problem med materialer i setetrekkene som ikke tilfredsstiller kravene når det gjelder fare for brann.

36.000 forhandler-biler i USA skal være berørt.

Biler som er på vei ut til forhandlerne kan også bli omfattet av salgsstoppen. Alle bilene er bygget i USA, noen av dem er også eksportert til Sør-Korea hvor den potensielle mangelen først ble oppdaget.

Sjelden Jaguar-perle begynte å brenne

Ingen branner

Toyota skal allerede selv ha varslet amerikanske sikkerhetsmyndigheter om problemet.

Bilprodusenten mener selv det ikke er behov for noen tilbakekalling her:

- Det har ikke vært noen eksempler på ulykker, brann eller skader relatert til dette, hverken i USA, Canada eller Mexico, sier Toyota-talsmann John Hanson, til autonews.com.

Det er for øvrig ikke uvanlig at bilprosentene selv varsler om mindre avvik fra sikkerhetsbestemmelsene.


Ikke norske biler

Toyota har de senere årene fått både anerkjennelse og respekt for måten de har behandlet saker som dette på.

De har kjørt en svært åpen linje, samtidig som de har ord på seg for å reagere svært kjapt i saker der det kan være aktuelt med tilbakekalling og/eller garantireparasjoner.

Hva så med Toyotaer utstyrt med varemeseter på det norske markedet? Broom har vært i kontakt med informasjonssjef Espen Olsen i Toyota Norge AS som svarer slik:

- Dette gjelder ikke biler solgt i Norge.

LES OGSÅ: Folke-SUVen tilbakekalles

Toyota Camry har i en årrekke vært en av USAs mest solgte biler. Nå stopper amerikanske forhandlere salget av enkelte utgaver med umiddelbar virkning.
Toyota Camry har i en årrekke vært en av USAs mest solgte biler. Nå stopper amerikanske forhandlere salget av enkelte utgaver med umiddelbar virkning.

Toyota verdens mest solgte bilmerke - igjen