Når blinklysene helt slutter å virke   da har du et problem. Og på denne bilen er det dessverre ikke helt uvanlig med elektriske problemer.
Når blinklysene helt slutter å virke da har du et problem. Og på denne bilen er det dessverre ikke helt uvanlig med elektriske problemer.

Plutselig sluttet alle blinklysene å virke

Det er dessverre ikke helt uvanlig på denne bilen ...

Benny Christensen er Brooms bilekspert. I "Spør Benny"-seksjonen på broom.no svarer han på alt som har med bil å gjøre.

Her er et av spørsmålene fra siste nettmøte:

Hei Benny!

Jeg har en Renault Megane Scenic 1,6 e 1998-modell. Alle blinklysene (foran og bak) har sluttet å virke, jeg har sett over alle sikringene og der var alle ok.

Nødblinken fungerer, men ikke de vanlige blinklysene. Tror du det kan være "bryteren" eller har du noen tips?

Mvh. Emil

Benny svarer:

Hei Emil. Jeg skjønner at det naturligvis ikke er noen trøst for deg, men kombinasjonen Renault Scenic og elektriske problemer er ikke akkurat ukjent, for å si det litt pent.

Dette var en bil som på mange områder var langt forut for sin tid. Fantastisk plassutnyttelse, veldig mange smarte løsninger og i praktisk bruk et skikkelig funn for barnefamiliene.

Men dessverre ble den også til i en periode der Renault hadde til dels store problemer med kvaliteten.

Jeg kjenner til følgende svakheter:

Takantenne som lekker i "foten" og inn i bilen. Rett under antenna, oppe i taket (av alle steder!) sitter et printkort for bilens sentrallås. Vann og elektronikk er som kjent en dårlig kombinasjon.

Apropos elektronikk, så har hobbyelektrikeren mye å bryne seg på i en Scenic. Svakt lys i hovedlampene, kronisk dårlig kontakt overalt og problemer med airbager kan nevnes spesielt. Dårlig jording, lys som ikke virker, startsperre som tuller, radio som skrur seg av når vindusviskere brukes. Defekte vindusheiser, trøbbel med instrumenter kan vi også ta med ...

Lurt av blinklys – må betale skaden selv

Tre muligheter

Bilenes mange styreenheter setter feilkoder i hytt og pine, og må ustanselig reprogrammeres. Egentlig bortkastet – det ender ofte med at de må skiftes uansett og det er dyrt. Igjen: Sentrallås og airbager kan nevnes spesielt.

Når det gjelder blinklyset, sitter jeg ikke på noen absolutt fasit, men kan tenke med tre muligheter her. Enten – som du selv er inne på – bryteren. Eller feil / overslag i sikringsboksen. Det tredje og siste er nesten for enkel til å være sant i en Renault. Nemlig releet.

Ut fra beskrivelsen av problemet, tror jeg heller ikke at det er releet, men det ber nå verdt å sjekke allikevel.

Det trenger absolutt ikke være vanskelig å finne ut av dette. Men hvis du ikke har vært borti noe lignende før, vil jeg anbefale at du stikker innom et verksted og ber dem ta en titt. Det er jo ikke dumt å ha blinklys som virker ...

Les mer om Scenic i Brooms bruktbilguide – klikk her:

Stort arkiv

Alle spørsmål Benny svarer på, legger seg automatisk inn under de ulike bilmerkene her på broom.no.

Du kan også lese alle svarene på Spør Benny-seksjonen

Velkommen – og lykke til!

LES OGSÅ: Hva mer kan gå feil med denne bilen?

Har du innspill eller erfaringer – skriv inn i kommentarfeltet under: