Manchester City på tabelltopp

Manchester City kjørte over Tottenham en gang til og inntok tabelltoppen i Premier League med 5-1-seier på White Hart Lane.

Tottenham håpet å revansjere seksmålstapet i Manchester i november og kom til kampen etter å ha tatt 16 poeng på de seks siste seriekampene under Tim Sherwood. Mot Manuel Pellegrinis måljegere hjalp det ingenting.

Sergio Agüero scoret det eneste målet i første omgang. Argentineren herjet med hjemmeforsvaret helt fra start. I tillegg til scoringen etter et kvarter hadde han et stolpetreff og en nikk som ble reddet på streken.

Bekymringsverdig for City måtte Agüero byttes ut før pause med det som trolig var ny kjenning med hans hamstringskade. Til pause kunne Tottenham håpe på poeng, men det håpet ble knust da Danny Rose pådro seg rødt kort da han felte Edin Dzeko mindre enn fem minutter ut i annen omgang.

Yaya Touré omsatte straffesparket i mål, og med ti mann ble Tottenham utklasset.

Dzeko la på til 3-0 før hjemmelagets innbytter Etienne Capoue scoret et trøstemål på corner. Stevan Jovetic svarte med sitt første eliteseriemål for City, før Vincent Kompany fastsatte resultatet få minutter før slutt. (©NTB)