Slik kan det se ut inne i en Ford Focus av en litt kostbar modell   nemlig ST.
Slik kan det se ut inne i en Ford Focus av en litt kostbar modell nemlig ST.

Ingen biler i verden selger bedre enn denne

Øker i nytt marked og befester posisjonen som mest solgt. Gjetter du hvilken?

For mange er det to kandidater som raskt peker seg ut når en skal snakke om verdens aller mest solgte biler. Den første er nok VW Golf. Norges- og Europas mest solgte bil. Eller Toyota Corolla – som i en årrekke var en salgssuksess i alle mulige verdensdeler.

Men ingen av disse har gjort seg fortjent til den aller øverste plassen på pallen. Den er nemlig okkupert av en annen bil – Ford Focus.

Dette kunne blitt en av verdens mest solgte biler

Ny strategi

Og Ford har ikke tenkt å la Focusen hvile på laurbærene. Riktignok er ikke dagens Focus helt ny. Den har vært med oss siden 2011.

Men takket være økt satsing i nye områder, er det fortsatt trøkk rundt salgstallene. Ikke minst takket være økt fokus på Asia.

Blant annet har responsen fra kundene vært god i Kina. De første ni månedene i 2013 var sagsøkningen der på 16,1 prosent sammenlignet med året før – tilsvarende 856.586 biler.

Det gjør at avstanden ned til nest mest solgte bil er på 75.000 enheter.

LES OGSÅ: Dette kan bli Norges mest solgte bil

Populær i Norge

Blant de viktigste kjøpsmotivene globale Focus-kunder oppgir er eksteriørdesign, sikkerhet og mye teknologisk avansert utstyr.

– Vår suksess med Focus rundt om i verden underbygger styrken i vår One Ford-plan, og vi vil fortsette utviklingen av komplette globale bilserier, sier Steve Kimber, administrerende direktør for Ford Motor Norge, i en pressemelding..

Ny Focus er med på å gi Ford skikkelig vind i seilene.
Ny Focus er med på å gi Ford skikkelig vind i seilene.

2000 har kjøpt denne bilen – hver dag i 39 år

Har to av verdens mest solgte

Takket være One Ford-planen og globale produktvisjoner har selskapet nå to av fem av verdens mest solgte bilmodeller – Focus og Fiesta – med et kombinert registreringstall på 1.402.555 enheter for perioden januar og ut september 2013 ifølge data fra Polk.

Kunne du tenkt deg å kjøpe ny Focus? Skriv i kommentarfeltet under:

Rett i teten – les testen vår av Ford Focus her: