Kitzbühel-vinner Reichelt er ferdig for sesongen

Hannes Reichelt kommer ikke til OL i Sotsji. Årsaken er at utforvinneren fra Kitzbühel har fått påvist en alvorlig skade i ryggen.

Det er ikke bare OL som ryker for løperen som nærmest ble østerriksk legende og idol i løpet av de drøye to minuttene han raste nedover Hahnenkamm-traseen lørdag. Han ble den første østerrikeren siden desember 2012 til å vinne et verdenscuprenn i utfor, og allerede på seiersintervjuene etter Kitzbühel-triumfen ble det snakket om sjansene hans til å sikre OL-gull.

I Kitzbühels berømte utfortrasé ble Reichelt den første østerrikeren til å vinne siden 2006, altså på åtte år.

Men i stedet for OL i Sotsji må den populære østerrikeren gjennom en operasjon. Skaden ble oppdaget i forbindelse med en såkalt MMI-undersøkelse.

– Takk Gud for at jeg valgte å ta denne undersøkelsen, for ellers kunne denne skaden ha ført til alvorlige konsekvenser for meg, sa den 33-årige alpinisten mandag. Han lot seg undersøke fordi han har slitt med smerter i ryggen i flere måneder.

– Helsen kommer alltid først, men jeg kommer likevel alltid til å drive med sport, også etter at karrieren min er over. Det er litt trist at drømmen om OL i Sotsji er gått i vasken, men det kan jeg ikke gjøre noe med, slo Reichelt fast. (©NTB)