Danmark kollapset og tapte EM-tittelen

De danske håndballherrene innfridde ikke da det gjaldt som mest og tapte hele 32-41 i EM-finalen mot Frankrike på hjemmebane søndag.

Det som skulle bli den perfekte farvel med landslagstrener Ulrik Wilbek, ble i stedet en stor dansk nedtur. Tittelholder Danmark spilte sin dårligste kamp i mesterskapet, og det utnyttet regjerende OL-mester Frankrike nådeløst.

Dermed tapte Danmark for første gang en EM-finale. Som i VM-finalen for tre år siden var det franskmennene som igjen spolerte gullfesten for danskene.

– Det er selvfølgelig ergerlig å tape, men det var ikke som i Spania (i fjorårets VM-finale). Her møtte vi et lag fra øverste hylle. Vi gjorde hva vi kunne i de tre siste kvarterene, men vi var ikke gode nok i forsvar. Vi kan bare hylle motstanderne. Det var ikke dommernes skyld, sa Wilbek.

– Vi spilte glimrende i angrep de siste 45 minuttene. Men vi hadde ingen taklinger, ingen redninger, la trenerveteranen til.

Frankrike kjørte på fra start og ledet hele 23-16 til pause. Allerede etter 13 minutter på stillingen 11-4 virket det mer enn tøft for Danmark å komme tilbake i kampen igjen. (©NTB)