Domstol tar opp Neymars overgang

En domstol i Madrid har bestemt seg for å ta opp til behandling et søksmål mot Barcelona-president Sandro Rosell angående kjøpet av brasilianske Neymar fra Santos i fjor sommer.

Dommeren Pablo Ruz sa imidlertid at det ikke er noen hast med å høre Rosells vitnemål ettersom den pågående etterforskningen ennå ikke er ferdig.

– Jeg ber ham om å kalle meg som vitne snarest, for vi har intet å skjule, sa Rosell tirsdag. Han må imidlertid vente inntil dommeren har fått flere fakta på bordet.

Barcelona har siden overgangen ble avtalt i mai i fjor hevdet at hele overgangen kostet klubben 57,1 millioner euro (480 millioner kroner), men har ikke villet si hvor mye penger som gikk til hver av avtalepartene.

Klubben eies av sine medlemmer, og klubbmedlemmet Jordi Cases leverte forrige måned inn et søksmål mot Rosell med anklage om misbruk av klubbens midler.

Ruz krevde tidligere at Barcelona skulle overlevere kontraktene i forbindelse med overgangen og klubbens regnskap for de tre siste årene. Etter å ha gått gjennom disse dokumentene, kom han til at det er tilstrekkelig grunn til å gå videre med saken. (©NTB)