Toppidrettssjefen: – Sikkert å delta i OL

Også Norges Idrettsforbund har mottatt trusler knyttet til Sotsji-OL, men opprettholder vurderingen av mesterskapet som trygt.

Onsdag ble det kjent at en rekke nasjonale OL-komiteer har mottatt angivelige terrortrusler i forkant av Sotsji-lekene. Disse ble undersøkt og stemplet som falske og ufarlige av Den internasjonale olympiske komité (IOK).

– Gjennom idrettsforbundets offisielle e-postmottak er det registrert enkelte henvendelser med trusler knyttet til Sotsji og Russland, skriver informasjonssjef Martin Hafsahl i NIF i en epost til NTB.

– Slike henvendelser blir rutinemessig videresendt til Politiets sikkerhetstjeneste, som opprettholder sin tidligere sikkerhetsvurdering av Sotsji, legger han til.

OL-komiteene i Ungarn, Slovenia, Østerrike, Italia, Tyskland og Danmark er blant andre nasjoner som bekreftet at de har mottatt trusselbrev denne uken.

– Vi forholder oss til PSTs sikkerhetsvurderinger og vurderer det som sikkert å delta i OL, sier toppidrettssjef Tore Øvrebø, som også er Chef de Mission for Norges OL-tropp. (©NTB)