Federer knuste Murrays Australia-drøm

Sveitseren Roger Federer begynner å vise gammel storhet og knuste Andy Murrays drøm om videre avansement i Australian Open.

Fjerdeseedede Murray ble slått med 6-3, 6-4, 6-7 (6-8) og 6-3. Skotten øynet nytt håp da han reddet seg unna to matchballer i tiebreak i det tredje settet, men sveitseren med 17 Grand Slam-titler på merittlista vant det neste settet og kampen greit.

– Andy holdt ballen i spill og satte meg under press. Jeg skulle gjerne ha avgjort i tre sett, men alt i alt er jeg glad for at jeg greide det på fire, sa Federer.

– Jeg er glad for at de fire siste månedene med hardt arbeide begynner å betale seg. Jeg er mye lenger framme enn jeg var for ett år siden.

I semifinalen fredag møter sjetteseedede Federer spanske Rafael Nadal. Den toppseedede spanjolen måtte slite for semifinaleplassen i Australian Open. Bulgarske Grigor Dimitrov ble en overraskende tøff motstander.

Det var første gang Nadal avga et sett i årets turnering i Melbourne, men han reiste seg fra 3-6 til 7-6 (7-3), 7-6 (9-7) og 6-2. Dermed fortsetter spanjolen sin jakt på å vinne Australian Open for annen gang. (©NTB)