Gerrans beholdt sammenlagtledelsen

Simon Gerrans ble spurtslått av italienske Diego Ulissi i Tour Down Under onsdag, men australieren beholdt sammenlagtledelsen.

Gerrans vant åpningsetappen tirsdag og kjempet om seieren også på onsdagens 150 kilometer lange etappe fra Prospect til Stirling. Ulissi ble imidlertid for sterk i spurten.

– Jeg skulle gjerne vunnet dagens etappe også, men jeg kan ikke vinne alle. Det overrasker meg ikke at jeg havner i spurtduell med Ulissi. Han er en sterk rytter, men jeg forventet ikke at han skulle passere meg så raskt som han gjorde, sa Gerrans.

Cadel Evans sørget for at det ble australsk også på tredjeplass. Sammenlagt leder Gerrans med sju sekunder ned til Ulissi, mens tyske André Greipel er treer, ytterligere fire sekunder bak.

– Han (Ulissi) er åpenbart en trussel i sammendraget, men takket være bonussekunder for annenplassen, har jeg fått en større fordel med tanke på de andre utfordrerne, sa Gerrans.

Tour Down Under på sykkel er årets første av 28 ritt på verdenstouren. Torsdag sykles 3. etappe. Den går over 145 kilometer fra Norwood til Campbelltown. (©NTB) (©NTB)