Astrid opprettholdt gullstatistikken

– Jeg holdt statistikken ved like. Jeg har tatt gull i NM hvert eneste år siden 2006, sa Astrid Uhrenholdt Jacobsen etter Hemings stafettgull i Lillehammer søndag.

26-åringen tok sitt første NM-gull i lagsprint i Vadsø NM del 2 i 2006. Samme år tok Heming bronse på stafetten. Totalt har Oslo-jenta 11 NM-gull, fem av dem i individuelle øvelser.

Søndagens seier kom sammen med klubbkameratene Tuva Toftdahl Staver og Ragnhild Haga.

Det var ingen selvfølge at Jacobsen i det hele tatt skulle gå søndagens stafett, men klubbfølelsene vant igjen. Landslagsløperen er rett og slett glad i NM.

– Selv om flere i landslagsledelsen mente at jeg burde holde meg hjemme siden vi reiser til Seiser Alm på OL-precamp mandag, så angrer jeg ikke. Dette gir meg en energiboost. Artig at også Hemings andrelag ble nummer tre. Jeg har mye med dem å gjøre, og vi trener også i lag. Det er gøy å prestere sammen. Jeg liker NM. For oss er dette en stor dag, sa Jacobsen.

NM startet bare sånn passe for løperen som tok annenplassen sammenlagt i årets Tour de Ski. Torsdag ble hun nummer fire på 10-kilometeren i klassisk. Kroppen spilte ikke på lag. Følelsen var langt bedre da hun tok annenplass i skiathlon lørdag. Søndagens etappe var av det svært solide slaget. Da var hun flere hakk bedre enn konkurrentene. (©NTB)