Skogbranner truer sykkelrittet tour Down Under

Skogbranner som herjer i det søndre Australia, truer Tour Down Under på sykkel. Nå sier arrangørene at første etappe kan bli avlyst.

Rittet som består av seks etapper, og som skal starte tirsdag, kommer kanskje til å bli utsatt en dag. Den første etappen på 135 kilometer kan i alle fall ikke kjøres slik forholdene er nå. Området Barossa Valley, der åpningsetappen skal gå, er truet av brannene som herjer.

– Dersom det blir bestemt at første etappe ikke kan kjøres, må vi bare forholde oss til det. Vi kommer til å følge de rådene vi får fra fagfolk på området, sier rittdirektør Mike Turtur.

Dersom den første etappen må avlyses, blir det første gang i rittets 15 år lange historie at en etappe ikke kan gå etter planen. Da kommer det til å bli fem etapper i stedet for seks, og annen etappe onsdag blir åpningsetappen.

– Det spiller egentlig ingen rolle. Vi starter på annen etappe, og det vil være likt for alle, sier Simon Gerrans som har vunnet sammenlagt i dette rittet to ganger tidligere. (©NTB)