OL-håpet trolig ute for Hedda Berntsen

Skicrosskjøreren Hedda Berntsen (37) får neppe sjansen til å forsvare OL-sølvet fra 2010 i Sotsji. Hun er rammet av en twar-bakterie og får ikke samlet flere FIS-poeng før OL-uttaket skal gjøres.

Denne ukens skicrosskonkurranse i franske Val Thorens er den siste før Det internasjonale skiforbundet (FIS) presenterer sin OL-rankingliste. En syk Berntsen håpet i det lengste å være med, men ble ikke tatt ut til verdenscuprennet.

– Hedda er syk og har vært det siden jul. Legen tok en vurdering søndag og sa at det var uforsvarlig for henne å kjøre nå. Det er veldig uheldig at hun ikke kan kjøre her, men det er for tidlig å si hvilke konsekvenser det får, sier landslagssjef Einar Witteveen til NTB.

32 utøvere får OL-plass i disiplinen. For øyeblikket er Berntsen rangert som nummer 41. Selv om enkelte utøvere blir «strøket» fordi hver nasjon kan stille med maksimalt fire utøvere, er det lite som tyder på at Berntsen når opp blant de 32 beste på FIS-listen.

– Det ser ikke bra ut?

– Nei, det gjør dessverre ikke det. Men nå er hun syk. Helsen kommer først, og så får vi ta det andre etterpå, sier Witteveen. (©NTB)