Bilen er liten, men var strippet for alt av interiør fra forsetet og bakover. Dermed klarte polakken å få alt dette inn i sin Audi A2. (Foto: Politiet/montasje, oa.no/ANB)
Bilen er liten, men var strippet for alt av interiør fra forsetet og bakover. Dermed klarte polakken å få alt dette inn i sin Audi A2. (Foto: Politiet/montasje, oa.no/ANB)

Se hva polakken klarte å få inn i en bitteliten Audi

Dørene kunne ikke åpnes, og fjæringen var stivet av.

Den 20 år gamle polakken ble stanset i en trafikkontroll ved Kalplassen på Leira i desember.

I den lille Audien hadde han greid å stable inn hele 567 liter øl, 84,5 liter brennevin og 8220 sigaretter, skriver Oppland Arbeiderblad.

Den unge mannen er dømt for tilsvarende forhold tidligere. Bilen hans var strippet for alt av interiør fra forsetet og bakover.

Tyske skilter

Dørene bak kunne ikke åpnes fra utsiden. Fjæringen bak var stivet av slik at den tunge lasten ikke skulle vises utenfra.

– Et visst profesjonelt preg, fastslo retten.

Audien var påsatt tyske kjennemerker. Bilen kom til Norge via Sverige.

Altfor tung

Med så mye øl og brennevin innabords, ble bilen altfor tung. Maks totallast for en slik bil er på 1505 kilo. Polakkens Audi ble veid til 1860 kilo.

Avgiftsunndragelsen er beregnet til 92.105 kroner. Dette er noe i overkant av det som skal til for at smuglingen skal karakteriseres som grov. Dermed er polakken dømt til 36 dager fengsel. Mesteparten av dette var allerede unnagjort da saken kom på for retten. Han hadde da sittet 29 dager i varetekt.

Smuglerrute

Nå har Valdres tingrett avgjort at bilen, sigarettene og alkoholvarene skal beslaglegges.

Fartsbøter fra fotobokser langs strekningen Akershus, Oppland, Sogn og Fjordane og Hordaland viser ifølge retten en smuglerrute. Overtredelsene er registrert i perioden juli-november 2013. Men det kunne ikke bevises at alle disse turene var smuglerturer.

Du kan lese mer om bil og trafikk på oa.no - her:

Påsto hun kjørte seg bort - ble dømt for smugling