Danmark viste styrke mot Makedonia

De danske håndballherrene viste styrke da de beseiret Makedonia 29-21 i sin første kamp i håndball-EM på hjemmebane søndag.

Makedonia har ikke for vane å gi opp så lett, men mot Danmark måtte de kapitulere. Det mye takket være solid keeperspill fra danskenes Niklas Landin.

Danskene fikk en pangstart på kampen og ledet på et tidspunkt hele 9-2. Til pause hadde vertsnasjonen likevel bare fire måls ledelse, med sifrene 12-8.

– Kampen forløp som vi hadde forventet. Man kan alltid bli bedre, spesielt i angrep. Niklas sto en fantastisk kamp, sa trener Ulrik Wilbek til dansk TV 2.

Med ledelse til pause hadde Danmark fått kampen slik de ville. Med god støtte fra hjemmefansen holdt de det gående inn og kunne glise bredt etter 29-21-seieren. Da hadde også Landin levert 17 gode redninger.

Makedonias oppladning til kampen var ikke den beste. På grunn av tåke ventet laget hele dagen lørdag på å fly til Danmark og kom fram først sent på kvelden. (©NTB)