Shenbao D Series Aero er navnet og den ligner mistenkelig på en Mercedes forfra   men under skallet skjuler det seg en gammel Saab.
Shenbao D Series Aero er navnet og den ligner mistenkelig på en Mercedes forfra men under skallet skjuler det seg en gammel Saab.

Shenbao: Dette er egentlig en gammel bil-kjenning

Nå blir den elbil også – med rekkevidde på 15 mil.

Saab slik vi har kjent merket er historie, men noen av modellene deres lever videre.

For å skaffe friske penger mens konkursen rykket stadig nærmere, solgte Saab i 2009 de tekniske rettighetene til gamle 9–5 og 9-3, til Kina. Og der popper de gamle Saabene nå opp i flere ulike utgaver.

Mercedes-likhet

Tidligere har vi skrevet om bilen på bildet over: Shenbao D-Series Aero, en bil som debuterte på bilutstillingen i Shanghai i fjor.

Da vakte den mest oppsikt fordi den var mistenkelig lik Mercedes E- klasse i fronten, noe som vel neppe var helt tilfeldig.

Under skallet skjulte det seg i praksis en Saab 9–5 og kineserne viste den også med motorer som var hentet rett over fra Saab.

Slik så den ut mot slutten - Saab 9-5 som ble solgt til Kina.
Slik så den ut mot slutten - Saab 9-5 som ble solgt til Kina.

Denne Audien skal gjøre det skarpt i Kina

Flere elbiler

Nå er det imidlertid klart at de ikke stopper med det. I Kina har det nå dukket opp bilder av en elektrisk versjon av denne bilen.

Shenbao D-Series EV (EV står ikke overraskende for Electric Vehicle) skal etter planen debutere på årets bilutstilling i Shanghai.

Kinesiske myndigheter presser hardt på for å få større deler av landets bilpark over på eldrift, det er det også svært viktig for de lokale produsentene å følge opp.

Gammel Saab erter på seg Volvo


Doble til neste år

Med lengde på nesten 490 centimeter er Shenbao D-Series en velvoksen sedan. Det er uklart hvor ombygget den elektriske utgaven egentlig er, men den skal i alle fall ha rekkevidde på rundt 150 kilometer – og en toppfart på 130 km/t.

Målet skal være å produsere relativt beskjedne 10.000 eksemplarer i 2014, mens antallet etter planen skal dobles til neste år.

Elbiler også fra Sverige

Dette skjer samtidig med at gamle Saab 9–3 også er i ferd med å gjenoppstå som elbil hjemme i Sverige.

Svensk-kinesiske NEVS kjøpte konkursboet til Saab og skal snart begynne å produsere elbilutgave av 9–3 ved fabrikken i Trollhättan.

NEVS har store ambisjoner, men har også møtt mye skepsis. Markedet for elbiler er i ferd med å bli mye tøffere, etter hvert som stadig flere volumprodusenter kommer inn med helt nye biler. Da blir det nok ikke enkelt å selge en gammel Saab som er ombygd til elbil, i alle fall ikke i vår del av verden.

Men hva i ... Dette er ikke hva du tror!

Foreløpig viser kineserne den bare som sedan - og det er uklart om det kommer stasjonsvogn-versjon av gamle Saab 9-5 etter hvert.
Foreløpig viser kineserne den bare som sedan - og det er uklart om det kommer stasjonsvogn-versjon av gamle Saab 9-5 etter hvert.

LES OGSÅ: Og dette er egentlig en Volvo