Shenbao: Dette er egentlig en gammel bil-kjenning

Nå blir den elbil også – med rekkevidde på 15 mil.

Shenbao D Series Aero er navnet og den ligner mistenkelig på en Mercedes forfra   men under skallet skjuler det seg en gammel Saab.
Shenbao D Series Aero er navnet og den ligner mistenkelig på en Mercedes forfra men under skallet skjuler det seg en gammel Saab.

Saab slik vi har kjent merket er historie, men noen av modellene deres lever videre.

For å skaffe friske penger mens konkursen rykket stadig nærmere, solgte Saab i 2009 de tekniske rettighetene til gamle 9–5 og 9-3, til Kina. Og der popper de gamle Saabene nå opp i flere ulike utgaver.

Mercedes-likhet

Tidligere har vi skrevet om bilen på bildet over: Shenbao D-Series Aero, en bil som debuterte på bilutstillingen i Shanghai i fjor.

Da vakte den mest oppsikt fordi den var mistenkelig lik Mercedes E- klasse i fronten, noe som vel neppe var helt tilfeldig.

Under skallet skjulte det seg i praksis en Saab 9–5 og kineserne viste den også med motorer som var hentet rett over fra Saab.

Slik så den ut mot slutten - Saab 9-5 som ble solgt til Kina.
Slik så den ut mot slutten - Saab 9-5 som ble solgt til Kina.

Denne Audien skal gjøre det skarpt i Kina

Flere elbiler

Nå er det imidlertid klart at de ikke stopper med det. I Kina har det nå dukket opp bilder av en elektrisk versjon av denne bilen.

Shenbao D-Series EV (EV står ikke overraskende for Electric Vehicle) skal etter planen debutere på årets bilutstilling i Shanghai.

Kinesiske myndigheter presser hardt på for å få større deler av landets bilpark over på eldrift, det er det også svært viktig for de lokale produsentene å følge opp.

Gammel Saab erter på seg Volvo


Doble til neste år

Med lengde på nesten 490 centimeter er Shenbao D-Series en velvoksen sedan. Det er uklart hvor ombygget den elektriske utgaven egentlig er, men den skal i alle fall ha rekkevidde på rundt 150 kilometer – og en toppfart på 130 km/t.

Målet skal være å produsere relativt beskjedne 10.000 eksemplarer i 2014, mens antallet etter planen skal dobles til neste år.

Elbiler også fra Sverige

Dette skjer samtidig med at gamle Saab 9–3 også er i ferd med å gjenoppstå som elbil hjemme i Sverige.

Svensk-kinesiske NEVS kjøpte konkursboet til Saab og skal snart begynne å produsere elbilutgave av 9–3 ved fabrikken i Trollhättan.

NEVS har store ambisjoner, men har også møtt mye skepsis. Markedet for elbiler er i ferd med å bli mye tøffere, etter hvert som stadig flere volumprodusenter kommer inn med helt nye biler. Da blir det nok ikke enkelt å selge en gammel Saab som er ombygd til elbil, i alle fall ikke i vår del av verden.

Men hva i ... Dette er ikke hva du tror!

Foreløpig viser kineserne den bare som sedan - og det er uklart om det kommer stasjonsvogn-versjon av gamle Saab 9-5 etter hvert.
Foreløpig viser kineserne den bare som sedan - og det er uklart om det kommer stasjonsvogn-versjon av gamle Saab 9-5 etter hvert.

LES OGSÅ: Og dette er egentlig en Volvo