Volvo XC Consept Coupé gir oss klare hint om hvordan Volvo vil bli seende ut de neste årene.
Volvo XC Consept Coupé gir oss klare hint om hvordan Volvo vil bli seende ut de neste årene.

Volvo XC Coupe: Volvos nye familie-SUV – du kan kjøpe den i høst

Her er en forsmak på en bil mange venter på.

Designstudiet XC Coupé er basert på Volvos stolte historikk rundt Cross Country- og XC-produktene. Dette er en nisje som Volvo har vært i siden 1997, da de kom med sin aller første V70 Cross Country.

Siden har Volvo har stor suksess med sine ulike XC-modeller. I dag spenner modellrekken fra Volvo V40 Cross Country, via XC60 og XC70, til XC90.

Trenden er ikke over

De siste årene har nettopp de litt høyreiste crossoverne og SUV-ene hatt stor suksess og vunnet mange bilkjøperes hjerter. Og trenden er slett ikke over. Snarere tvert imot – den er voksende.

Denne konseptbilen er ment som en forsmak på nye XC90 - selv om det naturligvis kommer til å bli betydelige endringer til produksjonsklar bil.
Denne konseptbilen er ment som en forsmak på nye XC90 - selv om det naturligvis kommer til å bli betydelige endringer til produksjonsklar bil.

Volvo gir oss nå en smakebit av hva vi kan forvente fra den kanten de neste årene, både når det gjelder design og sikkerhet.

Volvo XC90: Pris i Norge: 866 400,- Pris i Sverige: 396 200,-


Mangler to dører ...

Volvo Concept XC Coupé er utviklet av Volvos nye designsjef Thomas Ingenlath. Det er etter det vi erfarer veldig mye fra dette konseptet som blir å finne i neste generasjon XC90 – som ventes allerede til høsten.

Selv om dette konseptet mangler de to bakdørene som garantert blir å finne på familie-SUV-en fra Volvo.

Baksetet i konsept bilen består av to separate stoler og den er dermed en fireseter slik som BMW X6. Utover dette sier Volvo lite om interiøret på nykommeren.

Volvo måtte låne penger for å utvikle nye modeller

Inspirert av sportsutstyr

Volvo Concept XC har hentet inspirasjon fra sport- og sportsutstyr og skal appellere til den aktive, eventyreren og oppdageren i oss ifølge konseptbeskrivelsen.

Tøff bakfra. Og den skal appellere til den aktive og oppdageren i oss.
Tøff bakfra. Og den skal appellere til den aktive og oppdageren i oss.


Ingen skal dø eller bli hardt skadet i ny Volvo

Designet skal utstråle selvsikkerhet og kjennetegnes ved kraftige "hofter" over bakskjermene som rommer 21-tommers hjul. De typiske Volvo-baklampe – fra de siste årene, kjenner vi igjen selv om de her har fått ny design. Panseret er langt og grillen drar vi også kjensel på fra nye Volvo-modeller mens frontlampene har fått halt ny design.

Først på ny plattform

Bilen bygger selvfølgelig på Volvos nye Scalable Produkt Arkitektur (SPA) plattform. Dette er en langt mer fleksibel plattform enn de har benyttet seg av tidligere og skal også brukes på flere av merkets modeller etter hvert. Både nye V70 og S80 kommer på denne.

Mens motorene og girkasser vil være fra den helt nye Volvo Engine Architecture (VEA) serien – som allerede er i produksjon. Les mer om de nye motorene her.

Du kan se den neste uke

Volvo Concept XC Coupé får sin verdenspremiere under North American International Auto Show i Detroit som åpner neste uke.

Slik er Volvos nye verkstedkonsept: