Caroline Graham Hansen hjem for å trene med gutta

Caroline Graham Hansen vender hjem til Norge etter fire måneder i Tyresö, melder NRK. Hun vender tilbake til Stabæk, som har gitt henne spesialtilbud om å trene med herrelaget.

– Hovedgrunnen til at jeg reiser hjem er for å gjøre ferdig videregående skole på Norges Toppidrettsgymnas. Deretter er planen å reise ut igjen, sier fotballstjernen til NRK.no.

18-åringen spilte en viktig rolle da landslaget tok EM-sølv i Sverige i fjor sommer, og storsatsende Tyresö hentet henne etter mesterskapet. Der har hun vært lagvenninne med en rekke internasjonale stjerner, blant andre brasilianske Marta. Kvartfinale i mesterligaen venter i mars, men da blir ikke Hansen med.

– Jeg har hatt et veldig fint opphold, men jeg ønsker å gjøre det best mulig i mitt siste år på videregående for å ha noe mer å falle tilbake på etter fotballkarrieren. Som kvinne kan jeg ikke regne med å leve av å spille fotball. Derfor er utdanning viktig for meg, sier hun.

I gamleklubben Stabæk får hun et spesielt opplegg. Hun skal nemlig spille kamper for kvinnelaget i toppserien, men stort sett trene med klubbens herre/juniorlag.

Avtalen med Stabæk strekker seg ut vårsesongen, altså ut skoleåret. (©NTB)