VW Caddy er Norges suverent mest solgte varebil. Og når vi slår kategoriene personbil og varebil sammen, er den nest mest solgte bil totalt sett.
VW Caddy er Norges suverent mest solgte varebil. Og når vi slår kategoriene personbil og varebil sammen, er den nest mest solgte bil totalt sett.

VW Caddy: Dette er en av Norges aller mest solgte biler

Ja – det er en varebil. Les om vinnere og tapere.

Volkswagen Golf ble igjen Norges suverent mest solgte bil i 2013. Golf passerte 7300 salg, og hadde med det en god luke ned til nest mest solgte personbil på lista som er Toyota Auris.

Men visste du at en varebil faktisk er blant Norges aller mest solgte biler?

Caddy, den lille varebilen fra VW gjør det nemlig også svært sterkt.

Del med Facebook-vennene dine

Mindre varebiler er en trend

4515 Caddyer ble registret i fjor. Som varebil. En liten nedgang siden året før da Caddy solgte over 5000 enheter, men allikevel mer enn nok til en soleklar varebilseier.

De to nærmeste konkurrentene i segmentet, Citroën Berlingo og Peugeot Partner, leverer omtrent halvparten så mange biler.

Dette er også et bevis på en ny trend. Nemlig at stadig flere kunder velger en mindre og mer kompakt varebil enn tidligere.

Caddy er ikke den største varebilen på markedet. Men takket være flere varianter og gode muligheter til skreddersøm, dekker den i praksis svært mange behov.

Slik ser det ut inne i spesialutgaven Caddy Cross.
Slik ser det ut inne i spesialutgaven Caddy Cross.

Det ble også registeret 204 VW Caddy som personbil, og hvis vi slår sammen vare- og personbilene, kryper den opp som Norges tredje mest solgte bil i året som gikk, hårfint bak Toyota Auris.

LES OGSÅ: Se opp for varebilfella

Mye å velge mellom

I kjent Volkswagen-stil er det usedvanlig mye å velge mellom, både av motor og utstyr.

Minste motorisering er en 1,2-liters bensinmotor på 85 hestekrefter.

I motsatt ende av skalaen kan du få bilen med 2-liters dieselmotor på hele 170 hestekrefter. Du kan også kjøpe Caddy med firehjulstrekk, VWs 4 Motion-system.

Skikkelig lavpris: Dette er Norges billigste varebil

Slik gikk det i 2013:

tabell-varebil
tabell-varebil

Alle tall fra Opplysningsrådet for Veitrafikken (OFV)

LES OGSÅ: Caddy i Cross-edition – nå blir den tøffere