Hopp: Samtlige nordmenn videre fra kvalifiseringen

Seks norske hoppere er klar for å sette utfor bakken under verdenscuprennet i sveitsiske Engelberg lørdag.

En drøy uke for hoppuken viste nordmennene styrke under fredagens kvalifisering. Forhåndskvalifiserte Anders Bardal var nest lengst av samtlige med 136 meter, og hans fem lagkamerater tok seg også videre til lørdagens renn i HS137-bakken.

– Klart beste trening og kvalifiseringsdag for oss i årets sesong. Det har gått vår vei denne uken. Vi går inn i helgens renn med god selvtillit, fastslo landslagssjef Alexander Stöckl.

– Bardal fortsetter med utrolig sterk hopping. Herlig også å ha Tom (Hilde) tilbake med gode takter. Både Rune Velta og Anders Fannemel viser bedre stabilitet enn på en stund, og jeg er også godt fornøyd med Ole Marius (Ingvaldsen) og spesielt Robert (Johansson), la han til.

Etter cirka 20 svev i Oberstdorf har flere av landslagslagshopperne fått ting til å stemme. Og Anders Jacobsen reiste hjem fra Oberstdorf etter å ha imponert mest sammen med Bardal i treningshoppene.

Nest lengst av nordmennene fredag var Anders Fannemel med 132,5 meter. Det holdt til 4.-plass. Deretter fulgte Robert Johansson som nummer 11, Rune Velta 13, Tom Hilde 17 og Ole Marius Ingvaldsen 36. (©NTB)