Hallén trygg på ny periode som president

Yngve Hallén ser for seg to nye år som fotballpresident, selv om det har stormet rundt ham i perioder, skriver BT.

I fire har år Hallén vært norsk fotballs mektigste mann. Han har fått mye kjeft etter Egil Olsens avgang som landslagssjef. John Carew er blant dem som har vært kritiske til håndteringen av Drillos brå avgang.

Gunn Heidi Henriksen i Breddefotballforeningen mener Halléns tabbekvote er brukt opp. Presidenten har fått kjeft for den omdiskuterte TV-avtalen med CMore, der tidligere hovedrettighetshaver TV 2 ble spilt på sidelinjen.

– Hvis du dyrker det negative med deg selv, blir du en negativ person. Jeg lærte tidlig når det gjelder jobb at du må lage deg bilder av det du vil oppnå, og da oppnår du det. Om du hele tiden tror at ting er håpløst, forplanter det seg, sier Hallén til Bergens Tidende.

Valgkomiteen har utsatt sin innstilling. De kommer ikke på banen igjen før på nyåret. I mars er det fotballting. Der kan Hallén bli byttet ut, eller styrke sin posisjon. Erik Loe er blant dem som stadig blir nevnt som en mulig utfordrer.

– Jeg er trygg på at Fotball-Norge fortsatt ønsker meg som president. Men det er tinget som skal bestemme dette. Jeg skal ikke være 100 prosent trygg på at jeg får fortsette, men når jeg ser på om vi har levert på det vi er satt til å levere på, er jeg trygg på at vi har gjort det, sier Hallén. (©NTB)