Favorittene avanserte i den spanske cupen

Torsdag ble hjemmelagenes dag i 4. runde av den spanske fotballcupen. Athletic Bilbao var blant lagene som vant komfortabelt og gikk videre i turneringen.

Baskerne måtte vende 0-1 fra første kamp mot Celta Vigo og brukte første omgang til å komme i førersetet. Iker Muniain ordnet uavgjort sammenlagt etter 20 minutter, mens Markel Susaeta gjorde 2-1 like før hvilen.

Etter pause feide vertene all tvil til side. Muniain gjorde sitt andre for dagen i det 80. minuttet, mens Artiz Aduriz sørget for 4-1-seier sammenlagt seks minutter senere.

Rayo Vallecano var ille ute hjemme mot Valladolid, men kun i kort tid. Etter at Javi Guerra hadde gitt gjestene ledelsen i det 28. minuttet, kvitterte Adrian fire minutter senere. En ny scoring av Adrian og én av Alberto Bueno i sluttminuttene sørget for at hjemmelaget vant 3-1, som også ble resultatet sammenlagt.

Espanyol spilte 2-2 på bortebane i sin første kamp mot Jaén, men ordnet avansement med 2-0 i returkampen. Simão og Sidnei scoret i hver sin omgang.

Beskjedne 1-0 ble det for Valencia, som hadde 0-0 fra første kamp mot Gimnàstic. Paco Alcacer ble matchvinner for den haltende storklubben etter 36 minutter. (©NTB)